Traag Gegaarde Habanero Hot Ribs in Honing en Mosterd Marinade
Pikante en zoet-zure Varkensribbetjes
in een marinade van Honing en Mosterd
traag gegaard to perfectie!
Pikante en zoet-zure Varkensribbetjes
in een marinade van Honing en Mosterd
traag gegaard to perfectie!
Een variant op de populair klassieker!
Kip geeft een nieuwe dimensie
aan deze Italiaanse lekkernij!
Pikante variant op een klassieker,
met een zure twist om het initiële
vuur van de Habanero te blussen
en een slow burn te behouden…
Een rokerige barbecue saus
vol van Habanero en Laphroaig aroma’s…
Zoet en zuur, heet en rokerig,
maar bovenal zeer veelzijdig!
Vergeef me het feit dat ik geen goede alliteratie vond in het Vlaams om de titel van deze blog post te vertalen. De muzieksectie van deze blog mag dan al een tijdje online staan, ik maakte er pas recent een eerste post in. Vandaag voeg ik er eentje toe om te laten weten dat er meer volgt in de toekomst en geef ik een eerste voorbeeld van platen waar ik wat meer over wil vertellen. Het is misschien opgevallen dat ik dit bericht ook onder de burnout blues sectie gepost heb, omdat platen ook een belangrijke rol gespeeld hebben voor …
Mijn platenverzameling werd geupdated en bevat nu mijn volledige collectie. Gezien de snelle aangroei van de verzameling zijn er ook een aantal dubbels en platen die ik niet langer wil bijhouden. Deze zijn beschikbaar voor de verkoop of om te ruilen voor andere platen. Moest u interesse hebben om bepaalde platen te ruilen/kopen, aarzel dan niet om me te contacteren.
Ik heb eerder al beschreven hoe mijn burnout er stevig in gehakt had, en me op één van de donkerste plekken in mijn leven gebracht had. Gelukkig kreeg ik heel veel steun van vrienden, familie en collega’s, maar op sommige vlakken was dat uiteraard niet voldoende. Los van iedereens goede bedoelingen is ook hun kijk op de situatie een beetje gekleurd, aangezien ze vaak vanuit een vergelijkbaar perspectief als jezelf naar de dingen kijken. Voor dat externe perspectief moest ik rekenen op professionele hulp, iets wat voor mij helemaal nieuw was…
Het was al weer even geleden sinds mijn laatste bericht in deze categorie, en zoals ik eerder al had vermeld is het de bedoeling om hier ervaringen, gedachten en reflecties te delen, als en wanneer ik me daar goed bij voel. Hoewel ik voor mezelf de burnout als min of meer onder controle “verklaard” heb besef ik dat hij verre van volledig achter me ligt. Ik ben er zelfs niet zeker van of dat ooit het geval zal zijn, en of ik dat überhaupt zou willen. Dat mag misschien wat vreemd klinken, maar ik heb zoveel geleerd uit mijn burnout, over mezelf, over hoe beter voor mezelf te zorgen en over de dingen die belangrijk of minder belangrijk zijn in het leven…
Ik besefte zopas dat ik nog niets verteld had van het lopende Habanero seizoen, ik zou me moeten schamen! Het seizoen werd al begin Maart ingezet en we komen nu nabij de 100 dagen sinds het zaaien.
Dit seizoen wou ik een echt Habanero seizoen hebben, dus ik heb 5 soorten Habanero besteld en eveneens een habanada, voor de lol. Die laatste is de niet-pikante versie van de Habanero, die alle smaken deelt, maar niet de pikantheid. Bonsai paprika’s zo u wil!
Stoofvlees vol van smaken,
pikant en rokerig,
fris en zoet,
mét Belgische frieten!